Ik heb een aantal publicaties gekregen waarin mijn foto’s en/of tekst staan. Hier staat daarvan een overzicht dat ge-update zal worden zodra ik een nieuwe publicatie heb.

Publicaties voor Gereformeerde Hogeschool Zwolle

De foto’s die ik voor de Gereformeerde Hogeschool maakte, worden op diverse plaatsen voor PR-doeleinden gebruikt, waaronder nieuwsberichten, jaaroverzichten, brochures en promotieposters. Het ontwerp van de posters word verzorgd door Twist Ontwerp en later door Maakvol. In de periode 2011 t/m 2014 zijn de meeste foto’s op de promotieposters van de GH door mij gemaakt. Een impressie van een aantal van de ontwikkelde promotieposters:

posters

GH Open Magazine

Elk jaar wordt door de GH een magazine uitgegeven om aan relaties te laten zien waar de (medewerkers van) de GH in het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. In 2012, 2013 en 2014 werkte ik mee aan het magazine en verzorgde ik het grootste deel van de fotografie.

GH Magazine 2012GH Magazine 2013GH Magazine 2014

Download het volledige magazine door op de bovenstaande omslagfoto’s te klikken.

Naast het genoemde drukwerk heb ik de fotografie verzorgd voor de voltijds en deeltijds brochures in 2015 (niet digitaal beschikbaar). Verder zijn mijn foto’s gebruikt voor diverse jaaroverzichten, nieuwsberichten in kranten en op de publicitaire uitingen van de Hogeschool Viaa (voorheen Gereformeerde Hogeschool).

Artikelen op DigitaleFotografieTips.nl

Op 18 mei 2011 is het artikel “Compositie in het zand” gepubliceerd op de website DigitaleFotografietips.nl. Na al een aantal keer contact te hebben gehad met de eigenaar Kenneth Verburg werd mijn artikel geplaatst op de website. Digitalefotografietips.nl bied een enorme schat aan informatie omtrent fotografie. Kenneth heeft met zijn tips en trucs al veel mensen op weg geholpen met fotograferen. Zo ook mij, met dit artikel hoop ik zo wat terug te doen voor deze website die onmisbaar is op het internet!

Op 6 oktober 2011 is het artikel “Nederlandse bossen fotograferen” gepubliceerd op de website DigitaleFotografietips.nl onder de naam “fotograferen in een bos”. Na het vorige artikel bleef ik zo nu en dan contact houden met Kenneth. Naar aanleiding van heel wat mails werd er een tweede artikel van mij gepubliceerd.

Op 30 december 2011 is een derde artikel van me verschenen, genaamd “Stel vragen aan jezelf“. Het artikel is een visie beschrijving en daarbij een oproep om je eigen creativiteit te gebruiken om te groeien in de fotografie. Naar mijn idee is het zelf uitzoeken en oplossen van problemen de beste manier om te leren. Waar dit niet lukt is hulp vragen de stap die gedaan moet worden.

Op 26 februari 2012 is alweer een vierde stuk online gezet, dit keer gaat het stuk over het fotograferen van bloemen en planten. Ging het in mijn eerste twee stukken over landschapsfotografie, in dit stuk belicht ik mijn andere liefhebberij, namelijk het fotograferen van bloemen om de schoonheid van de planten vast te leggen.

Op 11 juni 2012 is mijn vijfde artikel op DigitaleFotografieTips.nl een feit geworden. Het is het eerste artikel in een serie over macrofotografie en beschrijft de basis van dit discipline.

Het artikel over macrofotografie kreeg een vervolg in twee delen: ‘de volgende stap’ en ‘de praktijk’

Overige opdrachtgevers

Naast de genoemde en vertoonde publicaties heb ik voor diverse organisaties foto’s aangeleverd die intern of extern gebruikt zijn. De volgende organisaties heb ik van foto’s mogen voorzien:

Stichting New Dutch Connections

Nederlandse Spoorwegen

Woet Bosgrond B.V.