Een dag winterweer

Erik Busstra : 9 december 2012 13:38 : Informatieve artikelen

Donderdag begon het, de sneeuw was er weer na een paar maanden afwezig te zijn geweest. Helaas had ik donderdag vanwege een vergadering weinig tijd. Op de vrijdag viel er veel sneeuw, wat ik zag gebeuren vanachter een bureau. Zaterdag was dan eindelijk de dag dat ik tijd had om van het winterweer te genieten, de zon zou gaan schijnen en met een dik pak sneeuw beloofde het een mooie dag te worden!

meer »

3 reacties »

Macrofotografie: de praktijk

Erik Busstra : 22 augustus 2012 22:10 : Informatieve artikelen

Het is dat het helaas niet kan, anders had ik álle lezers uitgenodigd om eens in de praktijk mee te kijken. Er moet echter ook gewerkt en geleerd worden, dus tijd is schaars. In dit laatste artikel wil ik jullie meenemen voor een kijkje in de keuken om zo de praktijk te laten zien. meer »

1 reactie »

Macrofotografie: een stapje verder

Erik Busstra : 26 juni 2012 20:22 : Informatieve artikelen

In het vorige artikel ging het over de instellingen die handig zijn voor macrofotografie. Echter maken de instellingen niet de foto. Wat telt is je eigen creativiteit die je gebruikt voor een sprekende foto. Creativiteit is niet in regels te vangen, creativiteit is niet iets wat je algemeen geldend kan maken. Wat we wel kunnen doen is proberen een aantal richtlijnen te formuleren die je kunnen helpen om een spannendere macrofoto te maken. In dit artikel kijken we naar de compositie en het licht bij macrofotografie. meer »

Reageer»

Macrofotografie: de basis

Erik Busstra : 11 juni 2012 11:40 : Informatieve artikelen

Als je echt naar een object kijkt, echt kijken, dan kun je niet anders dan je verwonderen over de details van allerlei dingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ogen van een insect: prachtig hoe dat in elkaar zit! Maar vergeet niet de patronen in de door machines gemaakt onderdelen. Hele gewone dingen, maar als je ze van dichtbij gaat bekijken gaat er een wereld voor je open!
Ben je fotograaf en wil je dit vastleggen? Dan begeef je je op het gebied van macrofotografie. Maar hoe pak je dit nu aan om tot geslaagde resultaten te komen?

meer »

1 reactie »

Bloemen & planten fotograferen

Erik Busstra : 26 februari 2012 15:16 : Informatieve artikelen

In het voorjaar en in de zomer staan er veel verschillende wilde planten in bloei. Van heel gewoon, tot juist bijzonder zeldzaam. Niet voor niets is het een geliefd onderwerp om te fotograferen. Vaak kleurrijk, in veel verschillende vormen. Soms veel tegelijk, soms een kwetsbaar klein plantje dat vecht voor zijn bestaan. Maar hoe leg je ze nou op de beste manier vast? meer »

3 reacties »
« Pagina 1, 2, 3, 4 »