Afgelopen tijd staat fotografie voor mij op een lager pitje, door de drukte met de studie kom ik er minder aan toe. Op de momenten dat ik er wel aan toe kom, moet ik er dan ook maar extra van genieten 🙂 Afgelopen donderdag was het ’s middags regenachtig weer en kwam ik dankzij mijn zus op het idee om wijnglazen te gaan fotograferen.

Zo gezegd, zo gedaan… Helaas was ik niet thuis en had ik dus niet al mijn fotografiespullen bij me, ik miste zo mijn flitsparaplu en dus werd het improviseren. Flitser via het plafond, laken als achtergrond. Glazen op een glazen tafel. Water met een beetje rode vloeistof en het feest kon beginnen.

Voordat eenmaal de belichting en compositie goed was, waren we zowat een half uur verder, zo kwam de middag wel vol!

Nadat we ongeveer 2 uur hadden gespeeld en geknoeid, waren de resultaten naar wens! Om jullie ook even mee te laten kijken hier dan ook 2 van de resultaten, mijn favorieten.


1/100 – f/9 – ISO640 – 50mm


1/125 – f/16 – ISO2000 – 50mm

Bij beide foto’s stond de flitser van rechts op het plafond gericht. Naast de flitser stond een boek (tja, improviseren) als flag om het flitslicht van de glazen af te houden.

Leave a Reply1 × = vier