Donderdag begon het, de sneeuw was er weer na een paar maanden afwezig te zijn geweest. Helaas had ik donderdag vanwege een vergadering weinig tijd. Op de vrijdag viel er veel sneeuw, wat ik zag gebeuren vanachter een bureau. Zaterdag was dan eindelijk de dag dat ik tijd had om van het winterweer te genieten, de zon zou gaan schijnen en met een dik pak sneeuw beloofde het een mooie dag te worden!

De dag begon helder en koud. Ik stond vroeg op en besloot direct naar het bos te lopen dat hier om de hoek ligt. Eenmaal in het bos ben ik direct doorgelopen naar een open veld waar ik van de kleuren in de lucht kon genieten. Daar trof ik een fotograaf die hetzelfde idee had als ik en terwijl we gezellig stonden te praten en te genieten van de omgeving heb ik natuurlijk ook even wat foto’s gemaakt.


1/25 – f/9 – ISO100 – 31mm


1/5 – f/8 – ISO100 – 140mm

Uiteindelijk was de lucht niet erg spectaculair, maar gecombineerd met de sneeuw leverde het toch een mooi landschap op. Heerlijk om daar, in de kou, lekker van te genieten!


1/160 – f/9 – ISO100 – 10mm

Toen de zon eenmaal boven de bomen uit kwam was die al vrij fel. Ik heb met toen gestort op een ander mooi winters fenomeen, namelijk ijskristallen.


1/125 – f/9 – ISO100 – 85mm


1/500 – f/11 – ISO100 – 85mm

Het is bijzonder mooi om dit zo te zien, zo klein en kwetsbaar.. En oppassen met het uitademen, een beetje adem tegen de ijskristallen en ze zijn lang zo mooi niet meer!

Nadat ik ’s middags thuis even een boterham heb gegeten ben ik nog op een ritje geweest over de Veluwe. Daar was de sneeuw nog mooier en voller! Door de zon was al veel sneeuw van de bomen gesmolten, maar op veel plaatsen die in de schaduwkant van het bos lagen was er nog veel sneeuw op de bomen.

Op de terugweg zijn we vanaf de Veluwe binnendoor langs Barneveld en Achterveld terug gereden. Daar tussen de weilanden ontstond door de zon veel mist en dit zorgde voor bijzondere landschappen!


1/500 – f/8 – ISO100 – 145mm

Zo kwam aan een dag sneeuw weer een einde. De zon ging onder en dat betekende ook de laatste dag sneeuw van dit weekend. Gelukkig heb ik er een dag lang van mogen genieten en in rond mogen lopen.


1/640 – f/8 – ISO100 – 185mm

 

3 Responses so far.

 1. Kenneth Verburg schreef:

  Heerlijk platen! En gelukkig voor ons weer precies in het weekend de mooiste dag 🙂

 2. frans batenburg schreef:

  Helaas was de sneeuw maar van korte duur . Ik zie dat bij jullie daar wat meer sneeuw licht dan hier in het westen. Prachtig weer gegeven de winterse sferen. De ijskristallen zijn bijzonder mooi belicht .

  gr Frans

 3. Cees schreef:

  Prachtige foto’s, dat was genieten gisteren.

  Gr Cees

Leave a Replyacht − 1 =