Afgelopen 2 weken had ik weer vakantie, zoals zovelen in Nederland. Mijn gewoonte is om elke vakantie een dag te reserveren en ergens te gaan fotograferen. Vandaag was voor deze vakantie de dag, en dat was een goede keuze!

Al de hele week houd ik het weer goed in de gaten, wel of geen regen, misschien een harde wind? Het werd geen regen, wel fijne bewolking. Een beetje wind maakte het toch nog wel een licht stormachtige dag.
Om een uur of 1 parkeerden we de auto en begonnen we ons op te maken om flink uit te waaien aan zee. Camera vast uit de tas, jas goed dicht…

Strand

Was het in het begin van de middag nog flink bewolkt, in de loop van de wandeltocht verdween de bewolking en kwam de zon steeds meer tevoorschijn. Het werd zo een prettige wandeling en ondanks de harde wind, was het een lekkere temperatuur.

De eerste wandeling over het strand duurde niet lang, we wilden namelijk eerst de Kennemerduinen in. Daar eenmaal aangekomen viel ik van de ene verbazing in de andere. Door de harde wind trokken de wolkenluchten snel voorbij, het ene moment stonden we in de zon, het andere moment was de zon ver te zoeken. Het licht veranderde enorm snel en het bleek dat dit ook op de foto’s duidelijk zichtbaar werd. Maakte je op de ene plek een foto en deed je dat 500 meter later weer in dezelfde richting, dan was het licht totaal anders!

Kennemerduinen

Met dit heerlijke licht liepen we verder en even later was dit licht weg en maakte het plaats voor ander licht. Al wandelend kwamen we langs verschillende mooie plekken, voor een compleet beeld van de foto’s kan je in het landschappen album kijken.

Nadat we de wandeling door de duinen voltooid hadden, en een warme kop thee hadden gedronken, maakten we ons op voor het laatste onderdeel van de dag. Op de terugweg naar de auto liepen we nog een stukje over het strand, waar we de zon zagen ondergaan.

Noordzee

Zo aan het eind van de dag was het heerlijk om dit af te sluiten met een fijne zonsondergang. Door de bewolking die aan de horizon hing brak de zon op het laatste moment nog fraai door. Met een mooie lichtspel nam de zon voor vandaag weer afscheid van ons landje. En zo namen ook wij afscheid van het strand om weer terug te gaan naar het midden van het land. Toch kon ik het niet laten om vlak nadat de zon onder was nog even een foto te maken van de mooie blauwe kleuren in de lucht en op het water.

Noordzee

 

Excuus voor het ontbreken van de gegevens bij de foto’s. Alle foto’s zijn HDR-bewerkingen van 3 tot 5 foto’s. De belichtingen verschilden nog al en kan ik dus ook niet allemaal noteren. Behalve de verschillende sluitertijd zijn de foto’s wel allemaal genomen met een diafragma van f/8 – f/11 en ISO100 en 200. De EXIF die bij de foto’s in het album staat, is slechts van één van de opnames die ik heb gebruikt voor de bewerking.

Leave a Reply6 × = dertig