Als afgestudeerd maatschappelijk werker ben ik actief in de zorg. Buiten mijn werk houd ik me veel bezig met, natuurlijk, fotografie. De natuur heeft al lange tijd mijn interesse al verkende ik dat in eerste instantie op de fiets, zonder camera. Toen in de zomer van 2009 ik mijn vakantie doorbracht op de Hoge Veluwe heb ik mij daarvoor ook een camera aangeschaft.

De vakantie beviel enorm goed en ook het fotograferen vond ik erg leuk om te doen. De hele zomer ben ik blijven fotograferen, het najaar kwam en ging, evenals de winter. Nog altijd bleek ik fotograferen erg leuk te vinden en dus kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera in het voorjaar van 2010. Dit bleek een geslaagde keuze want de kwaliteit van de foto’s verbeterde zichtbaar. Ondertussen is mijn camera uitrusting flink uitgebreid met verschillende accessoires.

Nog altijd heb ik enorm veel plezier in het fotograferen. Nadat ik in eerste instantie alles fotografeerde wat ik voor de lens kreeg ben ik mij in de zomer en het najaar van 2010 meer gaan toeleggen op de landschapsfotografie. Een boeiende tak van de fotografie die vraagt om erg veel inzicht in de compositie van de foto. Een moeilijke en uitdagende tak die ik met erg veel plezier beoefen. Behalve landschappen ben ik ook druk bezig met het vastleggen van de kleine dingen in de natuur. Het is indrukwekkend hoe kleine insecten en bloempjes er van dichtbij uit zien. Details die met het blote oog niet erg zichtbaar zijn, beginnen te leven door het objectief heen.

Begin 2011 ben ik begonnen als vaste vrijwilliger bij de Sing-in die met vaste regelmaat wordt gehouden in Amersfoort. Ik fotografeer daar de bijeenkomsten waarna de foto’s gebruikt kunnen worden voor promotie.

Sinds 2011 publiceer ik zo nu en dan een artikel op DigitaleFotografietips.nl, een website met tips voor beginnende en gevorderde fotografen.

2011 is voor mij ook het jaar waarin ik gestart ben om te fotograferen voor de hogeschool waar ik studeer, namelijk de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Kenmerk van de school is het persoonlijke en zeer gezellige karakter, aan mij de taak om dit in de foto’s over te brengen.

Het resultaat van al het fotograferen mag er wat mij betreft zijn. Het is aan u om daar uw eigen oordeel over te vellen.

Veel kijkplezier!

Erik Busstra