Stel vragen aan jezelf

Erik Busstra : 30 december 2011 11:33 : Informatieve artikelen

Hoe meer je gaat fotograferen, des te meer je leert, maar ook hoe meer vragen er in je opkomen. Dat is goed, want jezelf vragen stellen betekent dat je ook leert. Op sites zoals deze en vragen.digitalefotografietips.nl komen veel vragen langs en ik probeer ze zo goed mogelijk te beantwoorden, hier leer ik zelf ook weer veel van en hopelijk de vragensteller ook.

Naar mijn idee is het beter om eerst zelf te na te denken over de vraag en of je met een beetje experimenteren niet zelf achter het antwoord zou kunnen komen. Er is een verschil in de vragen die je stelt. Het gebeurt maar al te vaak dat er vragen worden gesteld in de trant van “wat voor instellingen heb ik nodig voor…” of “wat voor camera moet ik aanschaffen?” Allemaal goede vragen en belangrijke vragen. Vragen die zeker gesteld moeten worden. Maar dan wel allereerst aan jezelf. meer »

Reageer»

De kracht van de beperking

Erik Busstra : 16 oktober 2011 20:53 : Informatieve artikelen

Een verkorte versie van dit artikel is op 17 oktober 2011 geplaatst op DigitaleFotografieTips.nl

Ben je lekker aan het fotograferen, komt er een andere fotograaf naast je staan met net die ene camera die jij graag wilt hebben.
Op internet kom je een geweldige foto tegen, super gaaf! Maar zodra je ziet welke apparatuur deze fotograaf heeft, zakt de moed je in de schoenen.

Bijna elke fanatieke fotograaf heeft zo zijn wensen. De een wil een andere camera, de andere een nieuw objectief. Weer een andere is op zoek naar net die ene tas en weer een ander wil er nog weer een extra flitser bij. En daar is niets mis mee!

meer »

13 reacties »

Nederlandse bossen fotograferen

Erik Busstra : 6 oktober 2011 21:15 : Informatieve artikelen

Op 6 oktober 2010 is dit artikel gepubliceerd op DigitaleFotografieTips.nl, waarvoor mijn dank!

Een lekkere wandeling op een mooie zondagmiddag door het bos. Of het nu winter, herfst, voorjaar of zomer is, in het bos is er altijd iets moois te vinden. Van brede paden, lekker dwalen door de smalle paadjes kom je soms op een mooie open veldje waar de rust nog voelbaar is. Een lekkere picknick, een gezellie middag en opeens bedenk je dat je de schoonheid van dat stukje natuur wilt vastleggen. Maar waar begin je dan? Zoveel te zien, zoveel te fotograferen. Hoe breng je de sfeer die er hangt over op de foto zodat als je thuis bent je, aan de hand van de foto, de sfeer weer proeft.

meer »

3 reacties »

Fotograferen van sfeer

Erik Busstra : 11 september 2011 17:11 : Informatieve artikelen

Fotograferen is voor mij niet zomaar een foto maken. Het is niet het platen van een bijzondere soort, of het vinden van een sterke compositie. Natuurlijk speelt dat mee, maar waar het mij om gaat is de beleving.

meer »

1 reactie »

Fotograferen in mistige omstandigheden

Erik Busstra : 22 augustus 2011 15:27 : Informatieve artikelen

Vanochtend ging de wekker weer vroeg. Met wat moeite werd ik wakker en stapte ik uit bed. Snel de laptop aan, het weer controleren en op pad. Een standaard ritueel bij het fotograferen van landschappen. Eén ding viel me op: het slechte zicht van nog geen 200 meter..

meer »

Reageer»
« Pagina 1, 2, 3, 4 »