Paddestoelen fotograferen

Erik Busstra : 11 augustus 2011 17:21 : Informatieve artikelen

De herfst is nog niet begonnen en toch nu al een blog over het fotograferen van paddestoelen. Ook niet zo gek, met het warme vochtige weer van de afgelopen dagen schieten de paddestoelen de grond uit.

Het was dus tijd voor een wandeling door het bos met als doel een aantal paddestoelen te gaan fotograferen. De dag begon veelbelovend. Amper van de fiets gestapt sta ik bijna op de eerste paddestoel die ik kon gaan fotograferen.

meer »

7 reacties »

Experimenteren met extra grote foto’s

Erik Busstra : 2 augustus 2011 22:26 : Informatieve artikelen

Al een lange tijd vergaap ik me regelmatig aan het mooie effect dat extreme groothoeklenzen op wolkenluchten hebben. De wens voor zo’n lens werd dus steeds groter, helaas groeit mijn portemonnee inhoud niet mee.. Het bleef dus wachten totdat ik ook de weidsheid van fraaie wolkenvelden kan fotograferen.

meer »

Reageer»

Hoe maak je een goede foto?

Erik Busstra : 13 juli 2011 12:38 : Informatieve artikelen

Al een tijd volg ik een website waarop iedereen vragen kan stellen over fotografie. De website volg ik van het begin en het zal je niet verbazen, het is de website vragen.digitalefotografietips.nl waar ik al eerder wat over schreef. Veel vragen komen langs en er zitten veel uiteenlopende vragen tussen. Toch komen ook dezelfde onderwerpen regelmatig terug. Ik zie vaak de vraag langskomen met wat voor instellingen een bepaald onderwerp gefotografeerd moet worden. Het antwoord daarop kan simpel zijn: een opsomming van sluitertijd, diafragma, ISO, scherpstel- en lichtmeetmethodes etc. Maar is dat antwoord dan ook direct het goede antwoord?

meer »

3 reacties »

Zonnedauw: hoe te fotograferen

Erik Busstra : 2 juli 2011 16:59 : Informatieve artikelen

Na vorig jaar veel te hebben geëxperimenteerd te hebben lukt het dit jaar dan eindelijk om de zonnedauw succesvol op de foto te krijgen. Sinds vorig jaar heb ik weer veel ervaring op gedaan en veel geleerd. Het fotograferen gaat makkelijker, sneller en de resultaten zijn ook beter.
Nu zat ik te bedenken waarom zonnedauw nou zo moeilijk op de foto te zetten is en waarom het nu wel lukt, in tegenstelling tot vorig jaar. Wat is er voor nodig om dit mooie plantje toch goed op de foto te krijgen?

meer »

Reageer»

Bossen fotograferen

Erik Busstra : 9 juni 2011 13:49 : Informatieve artikelen

Een bos kent vele kanten en geheimen. Van kleine paddenstoelen en mossen tot vossen en herten. Veel van die dingen zie je pas als je jezelf er voor open stelt. Sommigen zijn zo klein dat je ze pas met goed zoeken kan vinden. Anderen zijn zo bijzonder en zeldzaam dat je ze pas met veel geduld en zoekwerk tegenkomt. Toch is het grotere geheel ook een belangrijke kant van bossen. Een bos is een bijzonder stuk landschap. Door heel Nederland liggen enorm veel bossen en elk bos is weer anders.

Een van de dingen die ik mooi vind in het fotograferen van landschappen is het zoeken naar eenvoud en rust. Een rustige plaatje met een paar sterke elementen kijkt veel fijner dan een foto vol met onderwerpen. Landschapsfotografie: de kunst van het isoleren.

meer »

1 reactie »
« Pagina 1, 2, 3, 4 »