Al een aantal dagen is het wit buiten, de winter is los! Afgelopen dagen zat ik me dan ook te verbijten op kantoor: voor mij geen tijd om van het winterweer te genieten en te fotograferen. Tot ik vandaag dan eindelijk de tijd had om er op uit te trekken. Voor een workshop landschapsfotografie trokken we naar het Kootwijkerzand. Behalve dat ik kennis deelde, heb ik natuurlijk zelf ook wat foto’s gemaakt.

De dag begonnen we met een wandeling rond het oude zendgebouw bij Radio Kootwijk. Een ideaal zichtpunt voor een landschapsfoto en dus een goede oefenlocatie. Voor mij de uitdaging om iets anders te zoeken dan de doorsnee foto. Dit vond ik uiteindelijk in de vijver voor het zendgebouw, waar het ijs een beetje was gebroken.


1/80 – f/10 – ISO100 – 10mm

Nadat we hier wat rondgewandeld hadden, stapten we snel in de warme auto, op weg naar een warme bak koffie en chocolademelk: heerlijk! En nee, daar heb ik helaas geen foto van gemaakt 😉

Na deze warme onderbreking trokken we verder naar het Kootwijkerzand. Vonden we het bij Radio Kootwijk al guur en koud, op het Kootwijkerzand mochten we nog eens een flink stuk tegen de wind in! Uiteindelijk stonden we midden op de vlakte en konden we genieten van de mooie uitzichten en luchten.

Uiteindelijk na wat zoeken vond ik een plek en lucht waar ik tevreden mee was.


1/200 – f/11 – ISO100 – 10mm

Over het algemeen vielen de luchten vandaag erg tegen, vaak grijs en grauw, niet erg fotogeniek.Tijdens de wandeling terug naar de auto, zag ik nog wel een plekje dat ik de moeite waard vond voor een foto. Zo kon ik de paar momenten waarbij de lucht wel geschikt was, toch nog mooi benutten 🙂


1/60 – f/11 – ISO100 – 10mm

 

Leave a Reply− 8 = nul