5 uur vanochtend, de wekker ging al vroeg, er werd wat brood klaargemaakt om vervolgens op de fiets te gaan naar het punt waar ik opgepikt zou worden om op pad te gaan naar de Veluwe Zoom waar ik samen met Kenneth Verburg ben gaan fotograferen rond de Posbank.

Eenmaal op locatie moesten we meteen aan de slag, helaas was na een kwartier het mooiste licht alweer voorbij. Al snel brak de zon in alle hevigheid door en was het zonlicht erg fel.

Ondanks dat was ik snel genoeg om toch nog een foto van de opkomende zon te maken.


f/11 – 1/6 – ISO100 – 17mm

Doordat de zon in deze tijd van het jaar erg snel stijgt, duurt het gouden uurtje niet zo lang. Na een uurtje fotograferen waren de mooiste foto’s gemaakt en maakten we een lekkere rondwandeling. In dat uurtje heb ik gelukkig nog wel heel wat foto’s kunnen maken.


f/11 – 1/30 – ISO100 – 50mm


f/11 – 1/20 – ISO100 – 19mm

De zon scheen zo vroeg op de ochtend nog schitterend door de bomen. Door de zon zo achter de boom door te laten schijnen was het nog goed fotograferen met het felle licht.


f/20 – 1/5 – ISO100 -17mm

Door het grote contrast verschil tussen lucht en voorgrond heb ik vanochtend veel HDR-foto’s gemaakt. Hierbij maak je drie verschillende belichtingen die je later samenvoegt. Vaak zijn dit soort foto’s bekend door de extreme bewerkingen en het cartoon-achtige uiterlijk. Ik heb vandaag de natuurlijke stijl aangehouden, maar ben bij deze volgende foto voor een kleine beetje extremere bewerking gegaan.


f/32 – 1/4 – ISO100 – 17mm


f/11 – 1/40 – ISO100 – 17mm

Bedankt voor het kijken! 🙂

Leave a Reply× 9 = drieenzestig