Vanmiddag had ik, na dagenlang bezig geweest met het schrijven van verslagen, weer tijd om te gaan fotograferen. Ik zat daarvoor met mijn zusje in de tuin en die had nog nooit in het wild in Nederland een slang gezien. Ik stelde dus voor om dan maar even slangen te gaan zoeken. Wij dus op pad naar de plek waarvan ik weet dat daar een ringslang leeft. Eenmaal aangekomen is van de ringslang geen spoor te bekennen.

We hebben ons dus maar vermaakt met wat juffers/libelles en wat kwakende kikkers.


1/125 – f/8 – ISO200 – 300mm


1/200 – f/11 – ISO400 – 300mm


1/250 – f/11 – ISO400 – 300mm

De kikkers zitten er ook al lange tijd en toen ik een paar weken terug mijn doel van het fotograferen van een ringslang alweer behaald had, bedacht ik me dat ik wel een kwakende groene kikker kon gaan fotograferen. Dat dit echter zo makkelijk en snel zou gaan had ik niet verwacht. Ik had vanmiddag het geluk dat er een kikker erg goed meewerkt en op een prettige plek ging zitten. Er zit namelijk veel rotzooi (bladeren, gras etc.) in het water, wat al snel voor een onrustige foto zorgt. Maar daar had ik nu geen last van. Met een prettige groene weerspiegeling en een goed samenspel van licht en schaduw kon ik een fijne foto maken 🙂


1/500 – f8 – ISO400 – 250mm

Mijn dag kon al niet meer stuk, maar om de dag nog wat beter te maken zagen we terwijl we langs het water weg liepen toch ook nog de ringslang in het water weg schieten! 🙂

Leave a Reply− zeven = 2