Gisteren trok ik richting de bloembollenvelden in zuid-Holland om eens te kijken of ik daar wat leuke foto’s van kon maken. Ik was er nog niet eerder geweest om te fotograferen en had dus ook niet echt een idee wat ik kon verwachten, behalve veel toeristen en een oer-Hollands landschap.

Eenmaal aangekomen bij een mooi veld tulpen was het nog bewolkt, ideaal voor wat close-ups van de tulpen. Omdat het doorgaans dezelfde kleuren zijn, ben ik gaan zoeken naar iets dat de herhaling onderbrak. Dit vond ik in een aantal afwijkende kleuren die ik dus maar op de korrel heb genomen!


1/160 – f/8 – ISO200 – 300mm


1/250 – f/7.1 – ISO200 – 300mm

Aan het eind van het tochtje kwamen we nog bij een veld waarbij er niet allerlei gebouwen op de achtergrond stonden. Een landschapsfoto wordt al snel een foto voor een ansichtkaart, maar ik heb geprobeerd er toch iets anders van te maken. Gecombineerd met een mooie lucht leverde het toch nog een fijn landschapje op 🙂


1/4000 – f/11 – ISO200 – 17mm (de foto had door de felle lucht wel wat bewerking nodig om het geheel weer goed in balans te krijgen. De foto is zonder filters gemaakt, ik heb tijdens de nabewerking de lucht en voorgrond goed in balans gebracht).

Leave a Reply7 + twee =