Gister was het al zo ver, het begon te sneeuwen. Voordat het begon te sneeuwen was ik aanwezig in het bos, tijdens de sneeuwbui veranderde ik vrij snel in een wandelende sneeuwpop en daarna was het te grauw voor mooie sprekende foto’s naar mijn smaak. Vandaag was de herkansing.

Rond 7 uur ging de wekker. Met mijn slaperige kop word ik wakker, kijk op de wekker en val bijna spontaan weer in slaap. Het was achteraf gezien een beter plan geweest om de energie die ik vrijdag gebruikt had te bewaren voor de zaterdag. Maar helaas, dat had ik niet gedaan. Op vrijdag liep ik van ’s ochtends 8 uur tot ’s middags 5 uur rond in het bos. Koud en verkleumd kwam ik thuis en bekeek ik de foto’s. Ze waren opzich goed, maar zonder zon wordt het in de sneeuw al vrij snel een grijs geheel.

Vandaag scheen de zon volop, de sneeuw was ook nog steeds aanwezig en de temperatuur was erg laag. Aangezien ik het gouden uur al gemist had, besloot ik te wachten tot de temperatuur wat hoger zou komen en het fotograferen wat aangenamer zou worden. Zo gezegd, zo gedaan. In de loop van de ochtend vertrok ik richting twee delen van landgoed Den Treek-Henschoten die ik in de sneeuw wilde fotograferen.

Het eerst was landgoed De Laagt aan de beurt. Afgelopen voorjaar was ik daar ook al aanwezig, en fotografeerde ik daar een erg groene omgeving. Dat was vandaag wel anders. Het was er schitterend wit en het zonnetje scheen flink. Net als in het voorjaar maakte ik de foto met als dieptelijn de weg en als zichtpunt het berghuis.

Behalve dat er een mooi berghuis staat, ligt dit stukje ook nog in een mooi bos. Als je het bos in komt, zou je een plek als deze niet verwachten, en als je het bos weer in loopt, zou je niet zeggen dat je net in een wat onhollands stukje Nederland liep.

Na dit stukje bos, liepen we verder naar het dichtbij gelegen Henschotermeer. Deze recreatieplas ligt al snel dicht en dat was nu ook het geval. Helaas was de sneeuw niet van het ijs geveegd, waarschijnlijk vanwege onbetrouwbaar ijs. Er werd dus nog niet massaal geschaatst, maar het ijs was wel één witte vlakte met aan de randen de sporen van een paar schaatsers. Ook hier bij het Henschotermeer maakte ik een sneeuwvariant van een foto die ik vorig jaar ook maakte.

Behalve dat het Henschotermeer mooi is om te fotograferen, waren de parkeerplaatsen ook fraai om te zien. Doordat er nog niemand overheen was gegaan, waren de schaduwlijnen van de bomen mooi om te zien!

Later in de middag maakte ik nog een wandeling in een ander stukje van Den Treek. Daar maakte ik nog een paar foto’s waaronder een aardig minilandschapje:

[important]Bezoek later de website nog eens, ik heb nog wat foto’s van vandaag die nog bewerkt moeten worden en dus wat later online komen te staan! Dit is alvast een eerste serie, als je benieuwd bent naar meer, kom later dan nog eens terug en houd het album landschappen in de gaten! :)[/important]

Leave a Replynegen + = 14