Gisteravond ben ik bezig gegaan met wat voorbereiding van een nieuw (klein) project dat ik bedacht. Omdat ik op het moment vrij doelloos ben in wat ik fotografeer, heb ik gisteren een thema bedacht waar ik aan ga werken om zo weer tot het maken van foto’s te komen. Daarvoor was het nodig dat ik wat experimenten deed met HDR en Z/W omzettingen.

Omdat het gisteravond donker was (dat heb je in deze tijd van het jaar), moest ik het doen met wat foto’s die ik een tijdje terug gemaakt heb. Nu heb ik een tijdje terug bij het Henschotermeer bij Woudenberg op een mooie ochtend wat belichtingstrappetje gemaakt om er een HDR van te maken. Aangezien ik toen ook bezig was dit te combineren met het stitchen van foto’s en dat helaas mislukte, heb ik niets meer met de rest van de foto’s gedaan.

Gisteravond heb ik dat alsnog gedaan. Van 3 foto’s met verschillende belichtingen, heb ik een HDR (High Dynamic Range) foto gemaakt, met een volmaakt histogram. Vervolgens ben ik in Photoshop bezig gegaan dit om te zetten naar een zwart/wit foto. Wat ik wilde bekijken is wat voor details en structuren ik krijg als ik een HDR omzet naar Z/W. Bij een Z/W gaat het namelijk om structuren, contrasten en je onderwerp. Nu is dat onderwerp in de foto niet erg duidelijk, maar de structuren en contrasten in de lucht zijn dat wel. En dat was precies wat ik wilde hebben.

Al met al een geslaagde test, en het leuke is dat ik er ook nog een mooie foto aan overhoud!

Leave a Reply− 3 = twee