Elke maand lees ik de grasduinen, tenzij mijn broer me voor is en het blad voor me weg pakt. Dit keer was het zover, aangezien de grasduinen bij ons aankomt kan ik het blad altijd eerst bekijken. Maar nu was ik te laat en was de grasduinen al weer meegenomen. Bijna had ik de nieuwe maandopdracht gemist… Maar gelukkig las ik later de grasduinen alsnog en keek ik ook naar de nieuwe maandopdracht: Cirkels in de natuur.

Er kwam al een idee bij me op. Maarja, er hingen natuurlijk aan alle kanten bezwaren aan. Niet origineel genoeg, te weinig mogelijkheden om dit te doen i.v.m. het weer. Noem maar op! Ik had het idee dus ook al een beetje uit mijn hoofd gezet…

Nu fietst ik vandaag door het bos, het had ’s ochtends al hard geregend en er lagen veel plassen. Tijdens de fietstocht begon het weer te regen. Gelukkig was ik voorbereid en kon ik gewoon doorfietsen zonder dat mijn spullen nat werden. Tijdens het fietsen kwam ik veel plassen tegen. Toch wel een leuke gezicht al die waterdruppels en al die rondjes in het water..! Terwijl ik het dacht, moest ik ook meteen weer aan de maandopdracht denken. Dat was de oplossing!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben op zoek gegaan naar mijn favoriete plekje voor het fotograferen van onderwerpen in het water. Dat plekje is een relatief diepe, maar vooral donkere plas water in het bos. Het levert een mooie donkere achtergrond op waar het water leuke effecten op kan hebben. Zo ben ik dus ook gaan spelen met de waterdruppels. Het druppelde nog flink door en de zon kwam ook al voorzichtig door de wolken kijken.

Met heerlijk zacht zonlicht door de wolken had ik een snelle sluitertijd en kon ik al snel enkele tientallen opnames maken. Door het donkere water lijkt de foto bijna zwart-wit, maar schijn bedriegt. Behalve een beetje extra contrast heb ik niets aan de foto veranderd. Eenmaal klaar verdween ook al snel de zon weer om plaats te maken voor nieuwe wolken. Ik dus na nog een rondje maar naar huis en aan het uitzoeken gegaan. Uiteindelijk een foto gekozen die ik nu op heb kunnen sturen naar Grasduinen als mijn inzending voor de maandopdracht Augustus.

Ik ben tevreden, de foto is ingezonden. Nu nog wachten op de resultaten, zal de jury net zo tevreden over het resultaat zijn als ik?

One Response so far.

 1. jon bakker schreef:

  Dag Erik.
  Ben even op je website aan het neuzen geweest.
  Althans De foto,s van Amersfoort heb ik even bekeken .
  Prachtig die voorbij razende treinen pure snelheid vastgelegd .
  Mooi ook de sfeer van dat oude slot weten te vangen .
  Volgens mij reed ik daar wel eens voorbij als ik bij Moto-lux vandaan kwam .
  Binnenkort je site even verder bekijken .
  Want deze is echt de moeite van het volgen waard !!
  Succes bij Grasduinen .
  Groeten jon bakker !!

Leave a Reply− zeven = 0