Het zat al een tijdje in m’n hoofd. Maar zolang het er niet uit komt, heb je er niet zo heel veel aan. Nadat ik een paar foto’s had gezien met indrukwekkend wolkenlucht leek het me mooi om dat ook eens te proberen. Alleen wanneer? Toen het na de warme en droge periode eindelijk begon te regenen was het weer net wat drukker met studeren.. De juiste omstandigheden, maar geen tijd.. Hoe slecht kan je het trefffen?

Vandaag had ik eigenlijk ook geen tijd. Gelukkig net het grootste deel voor de tentamens van volgende week gedaan dus ik gaf mezelf een middagje vrij. Ik ben er samen met mijn zusje op uit getrokken. Gewapend met paraplu’s, rainsleeves en een goed humeur zijn we op de fiets gestapt. Na een fietstocht waarbij we een aantal keer hebben gescholen voor de regen kwamen we aan bij de Langesteeg. Deze weg, die zoals de naam doet vermoeden behoorlijk lang is, loopt dwars door de weilanden. Aan het begin staat nog een huis en dat bood wat meer zekerheid tegen de onweersbuien die konden komen.

Zware buien

Nadat we daar aankwamen besloten we om daar even te blijven en de buien af te wachten. De paraplu’s werden uitgeklapt, statief opgesteld en camera klaargemaakt. Het feest kon beginnen. De buien lieten niet lang op zich wachten en al snel zaten we onder de paraplu’s wachtend op de juiste luchten. Ook die kwamen al snel en een uur lang waren we druk in de weer om de diverse luchten vanuit verschillende hoeken te fotograferen.

Zware buien

Vanaf de Langesteeg zijn we tijdens de enige grote opklaringen die middag verder gereden. Met een kleine tussenstop bij het valleikanaal, naar de Schammer. De Schammer is een nieuwe natuurgebied onder de rook van Amersfoort. Het is er wijds en er zijn voldoende mogelijkheden om composities te maken. We waren net op tijd ter plaatse want de volgende bui diende zich al aan. Snel hebben we ons weer ge├»nstalleerd voor de volgende serie foto’s. De bui trok grotendeels langs ons, een kleine uitloper bracht nog wat nattigheid. Het geluk was vandaag met ons, de wolk vormde een perfecte lijn die schitterend in het landschap paste.

Zware buien

Daarna waren de luchten die aankwamen niet zo veel belovend. Je raakt op een dag als vandaag enorm snel verwend en kieskeurig als we waren geworden besloten we terug te rijden naar huis. De luchten die volgende waren niet zo indrukwekkend als we vandaag gezien hadden.

Voor een eerste dag als ‘stormchasers’ vind ik het resultaat erg geslaagd. Het is een hele andere manier van fotograferen en er zullen genoeg reacties en voor-gek-verklaringen kom. Gelukkig neemt dat niet weg dat uitjes als deze voor meer dan herhaling vatbaar zijn!

Leave a Replyvijf − = 2