Vandaag stond er een bezoek aan Zuid-Limburg op het programma. Het was allemaal wat last-minute geregeld en ik had dus weinig tijd om me voor te bereiden. Helaas zou ik er niet ’s ochtends of ’s avonds zijn wat al betekende dat ik hard licht zou hebben. Na wat voorbereidingswerk via Google Earth besloot ik om me vandaag te gaan richten op het zoeken naar lijnen in het landschap. Aangezien je vanaf de top van een heuvel over verschillende velden heen kon kijken leek me dit geen onmogelijke opgave.

Eenmaal aangekomen bleek inderdaad dat het niet onmogelijk was. Vrijwel meteen vanaf de parkeerplaats kon ik beginnen met fotograferen. Vanaf de heuveltop zag ik een aantal velden met mooie lijnen die ik wel op de foto wilde hebben. Door de afstand was het gebruik van een telelens (ongeveer mijn favoriete landschapsobjectief) een goede keuze. De hekken, velden en bomen zorgden voor een opstapeling van lijnen.

Zuid-Limburg

Meteen aan het begin van de wandeling was het raak en met goede moed ging ik verder op pad. Ik kwam nog een aantal vergelijkbare situaties tegen maar ook veel andere plaatsen waar lijnen in het landschap een grote rol speelden.

Zuid-Limburg

Er waren een vrij groot aantal graanvelden te vinden waar duidelijk sporen in waren getrokken voor de bewerking van het land. Andere gewassen zorgden ook weer voor duidelijk lijnen. Als je er langs loopt wat minder opvallend, maar niet minder aanwezig.

Zuid-Limburg

Eenmaal thuisgekomen bleek dat ik vandaag niets anders heb gedaan dan het spelen met lijnen. Het vooraf bedachte plan bleek in de praktijk heel goed uitvoerbaar. Het thema van de dag, lijnen, is iets wat zeker nog voor herhaling vatbaar is 🙂

Leave a Replyvier + 8 =